Tejfölös zsíros gombóc "Ízõrzõk" Tengelic

2018-02-28

sponsored links

Mikor láttam ezt a mûsort , aranyos volt ahogy az idõs néni és a már felnõtt fia együtt fõztek  és dicsérték ezt az ételt ami a család kedvence volt! (Harmadoltam a mennyiséget amibõl én  készítettem  azt írom le: 18 db gombóc lett belõle!) 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg zsír,  só, 1,3 dl forró víz, öntethez: fél fakanál  zsír, 1 kisebb vagy nagyobbnak a fele  vöröshagyma,  só, õrölt paprika,  2 evõkanál  tejföl.
?
Elkészítése:  Tálba tettem a lisztet elkevertem benne a sót. Külön edénybe tettem a zsírt és a vizet mindkettõt felforrósítottam. Elõször a  forró vizet öntöttem a lisztes keverékhez közben fakanállal kevertem majd a zsírt tettem hozzá amivel szintén elkevertem. Félretettem hagytam hûlni. Öntethez a zsírt forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát pirítottam meg benne amire rászórtam az õrölt paprikát, sóval ízesítettem  és végül elkevertem benne a tejfölt. Tésztát összegyúrtam amibõl diónyi gombócokat formáltam és forrásban lévõ vízbe raktam mikor megfõtt hideg vízzel leöblítettem és összekevertem a tejfölös szafttal. Bármilyen savanyúság finom hozzá! Finom!
Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/02/...

sponsored links

Keres?s