Tejfölös zsíros gombóc "Ízõrzõk" Tengelic
sponsored links
Mikor láttam ezt a mûsort , aranyos volt ahogy az idõs néni és a már felnõtt fia együtt fõztek és dicsérték ezt az ételt ami a család kedvence volt! (Harmadoltam a mennyiséget amibõl én készítettem azt írom le: 18 db gombóc lett belõle!)
?
Elkészítése: Tálba tettem a lisztet elkevertem benne a sót. Külön edénybe tettem a zsírt és a vizet mindkettõt felforrósítottam. Elõször a forró vizet öntöttem a lisztes keverékhez közben fakanállal kevertem majd a zsírt tettem hozzá amivel szintén elkevertem. Félretettem hagytam hûlni. Öntethez a zsírt forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát pirítottam meg benne amire rászórtam az õrölt paprikát, sóval ízesítettem és végül elkevertem benne a tejfölt. Tésztát összegyúrtam amibõl diónyi gombócokat formáltam és forrásban lévõ vízbe raktam mikor megfõtt hideg vízzel leöblítettem és összekevertem a tejfölös szafttal. Bármilyen savanyúság finom hozzá! Finom!Jó étvágyat!